Dr.Mirghassemi Academy

پایگاه دانش

متخصص مغز و اعصاب Neurologist

tel:07191003650

چرا من همیشه دیرم میشه؟ راه حل چیه؟

چرا من همیشه دیرم میشه؟

آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که همیشه دیر می رسید؟ سر ساعت به قرارهاتون نمیرسید؟ از پرواز جا می مونید و از خودتون می پرسید که چرا من همیشه دیرم میشه؟  تا به حال احساس کرده‌اید که در یک زمینه خاص از زندگی با تأخیر مواجه هستید؟ یا شاید کسی را می‌شناسید که در زندگی همیشه زمان کم می آورد؟

شاید فردی در سن ۲۲ سالگی از دانشگاه یا کالج فارغ‌التحصیل شده باشد و پس از ۴–۵ سال به نظر برسد که هیچ پیشرفت واضحی در زمینه شغل یا زندگی اش به طور کلی وجود ندارد. یا شاید زوجی وجود داشته باشد که بیش از ۱۰ سال است ازدواج کرده‌اند اما نمی‌توانند سرایط خود را بهبود دهند.

تأخیرها می‌توانند به اشکال مختلفی ظاهر شوند و گاهی اوقات، افرادی که در اطراف ما هستند به ما بر اساس وضعیت‌مان برچسب می‌زنند. افرادی از جمله دوستان، خانواده یا بستگان شروع به سوال کردن از ما، شایعه پراکنی درباره آن و غیره می‌کنند. گاهی اوقات، حتی ما خودمان این کار را انجام می‌دهیم.

تأخیر چیز خوشایندی نیست

به‌ویژه زمانی که هنوز در حال تجربه آن هستید. وقتی در این مرحله قرار دارید، ممکن است احساس کنید که در یک سرزمین خشک هستید. برخی افراد به آن به عنوان “بیابان” اشاره می‌کنند.

اولین باری که این توصیف را شنیدم، زمانی بود که فیلم “آمریکایی زیر فشار” (یک فیلم بر اساس داستان واقعی کورت وارنر، آمریکایی) را تماشا کردم.

دلایل مختلفی وجود دارد که چرا گاهی اوقات در زندگی با “تأخیر” مواجه می‌شویم و افراد مختلف تأخیر را به شیوه‌های متفاوتی می‌بینند.

در این مطلب، سعی می‌کنم برخی از دلایل رایج را که چرا افراد گاهی با تأخیر مواجه می‌شوند، به اشتراک بگذارم. این بر اساس تجربه شخصی من و تجربیات دیگرانی است که در طول زمان مشاهده کرده‌ام و درباره‌شان شنیده‌ام.

دلایل اینکه چرا افراد در زندگی با تأخیر مواجه می‌شوند:

انفعالی بودن، بی‌توجهی و “نابینایی زمانی” می‌توانند همگی به تأخیر منجر شوند.

درک علل تأخیر مزمن ممکن است به شما کمک کند تا زمان‌سنجی خود را بهبود بخشید.

اگر شما اختلال کم‌توجهی و بیش‌فعالی (ADHD) داشته باشید، ممکن است لازم باشد کمی بیشتر برای به موقع بودن تلاش کنید.

این مورد به این دلیل است که ویژگی‌های رایج ADHD، مانند بی‌نظمی، بی‌توجهی و دشواری در درک زمان (که به آن “نابینایی زمانی” نیز گفته می‌شود)، می‌توانند همگی دست به دست هم دهند تا شما دیر کنید.

اما ADHD تنها دلیل مشکلات دقت زمانی نیست. اضطراب اجتماعی، افسردگی یا داشتن شخصیتی آرام می‌تواند باعث شود که یک فرد در رعایت زمان دچار مشکل شود.

آیا تاخیر مزمن یکی از علائم ADHD است؟

به طور خاص، بسیاری از افراد مبتلا به ADHD در رعایت وقت مشکل دارند. چرا من همیشه دیرم میشه؟

اینکه زمان را از دست بدهید، کلیدهایتان را پیدا نکنید، یا آماده شدن برای روز برایتان دشوار باشد، راه‌های زیادی وجود دارد که علائم سلامت روان می‌توانند در به موقع بودن اختلال ایجاد کنند. چرا من همیشه دیرم میشه؟

ADHD با ویژگی‌های زیر مرتبط است که همگی به نوعی می‌توانند با تاخیر مزمن مرتبط باشند:

مشکلات تنظیم توجه/بی‌توجهی

ممکن است در حالی که سعی می‌کنید آماده شوید، به راحتی با تلویزیون حواستان پرت شود. برعکس، ممکن است چنان غرق در یک فعالیت شوید که فعالیت‌ها یا رویدادهای مهم دیگر را فراموش کنید.

بی‌نظمی

شما ممکن است همیشه دیر کنید زیرا نمی‌توانید کلیدها، تلفن یا یکی از کفش‌هایتان را پیدا کنید. بی‌نظمی می‌تواند با اختلال در عملکرد اجرایی مرتبط باشد. که مجموعه‌ای از توانایی‌ها است که به هدایت رفتارهای هدفمند کمک می‌کند.

بر اساس تحقیقات سال ۲۰۱۵، اختلال عملکرد اجرایی در افرادی که با اختلالات عصبی زندگی می‌کنند شایع است.

نابینایی زمانی/مشکلات درک زمان

نابینایی زمانی زمانی رخ می‌دهد که فردی در تخمین اینکه یک کار چقدر طول می‌کشد یا چقدر زمان را صرف یک کار خاص کرده است، مشکل داشته باشد. برخی از کارشناسان معتبر ادعا می‌کنند که مشکلات درک زمان در بین افراد مبتلا به ADHD آنقدر شایع است که باید بیشتر مورد مطالعه قرار گیرد و احتمالاً به معیارهای تشخیصی اضافه شود.

کمبود حافظه کاری

ADHD اغلب دارای کمبود حافظه کاری است. این مورد می‌تواند منجر به مشکلاتی در برنامه‌ریزی اقدامات، سازماندهی فعالیت‌ها، زمان‌بندی و در مسیر ماندن شود. این کمبودها می‌تواند منجر به مشکلاتی در به موقع بودن (آن تایم بودن) شود.

به راحتی حوصله‌اتان سر می‌رود

حوصله ممکن است باعث شود که شما برای تفریح ​​به فعالیت‌هایی بپردازید. این فعالیت‌های منحرف کننده می‌توانند به اجتناب از سایر فعالیت‌هایی که برای شما نامطلوب هستند کمک کنند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ نشان می‌دهد که رفتن به اینترنت یا استفاده از تلفن همراه خود به عنوان راهی برای مقابله با احساسات ناخواسته می‌تواند تأثیر منفی بر سلامت روان فرد داشته باشد.

تکانشگری

تکانشگری ممکن است باعث شود که زمان را از دست بدهید. به عنوان مثال، ممکن است برای یک شام آماده شوید و ناگهان هوس کنید با بهترین دوست خود تماس بگیرید، که باعث می‌شود ۲۰ دقیقه دیرتر از خانه خارج شوید.

چرا من همیشه دیرم میشه؟ سایر اختلالات سلامت روان مرتبط با تاخیر

بسیاری از اختلالات دیگر علاوه بر بیش فعالی و نقص توجه می توانند با تاخیر مزمن مرتبط باشند. در اینجا چند مورد از شایع ترین آنها ذکر شده است:

  • اضطراب اجتماعی

  • افسردگی

  • اختلال وسواس فکری-عملی (OCD)

  • خودشیفتگی

  • اختلال مصرف مواد (SUD)

  • اسکیزوفرنی

البته، هر کسی که به طور مزمن دیر می کند، دارای یک اختلال سلامت روان نیست. برخی از افراد در خانواده ها یا فرهنگ هایی بزرگ شده اند که دیر رسیدن در آن رایج بوده و لزوماً مورد نکوهش قرار نمی گرفته است. دیگران ممکن است به سادگی شخصیت آرام تری داشته باشند و زیاد نگران آن نباشند.

راه‌های متعددی برای بهبود وقت‌شناسی شما وجود دارد:

 

  • به دنبال حمایت حرفه ای باشید

اگر متوجه شدید که تاخیر مزمن در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد می‌کند، با یک متخصص صحبت کنید تا مشخص شود آیا یک وضعیت سلامت روان زمینه‌ای را تجربه می‌کنید یا خیر. یک متخصص سلامت روان همچنین می‌تواند به شما در کشف گزینه‌های درمانی و راهبردهای مقابله‌ای کمک کند که می‌تواند به بهبود درک شما از زمان کمک کند.

  • از زمان سنج استفاده کنید:

این احتمالاً مستقیم‌ترین و مفیدترین کاری است که می‌توانید انجام دهید. یک تایمر برای زمانی که باید شروع به آماده شدن کنید، تنظیم کنید.

  • یک روتین منظم داشته باشید:

یک روال منظم می‌تواند به مشکلات درک زمان کمک کند، زیرا شما قادر خواهید بود مدت زمانی که کارهای روزانه شما طول می‌کشد را پیگیری کنید. بر اساس تحقیقات سال ۲۰۱۹، داشتن یک روال روزانه نیز به یک سبک زندگی سالم کمک می‌کند.

  • منظم باشید:

 اگر همیشه به دلیل پیدا نکردن وسایل دیر می‌کنید، نظم داشتن کمک شایانی خواهد کرد. یک منطقه را برای قرار دادن کلیدها، کیف پول، کفش‌ها و تلفن خود تعیین کنید.

  • زودتر از موعد حرکت کنید:

سعی کنید تخمین بزنید که رسیدن به جایی چقدر طول می‌کشد و در صورت مواجهه با ترافیک، ۵ تا ۱۰ دقیقه بیشتر در نظر بگیرید.

  • تقویم و دفترچه یادداشت داشته باشید:

 تلفن‌ها و رایانه‌ها برای یادداشت‌برداری و نگهداری تقویم عالی هستند، اما ما همیشه آن‌ها را چک نمی‌کنیم. یک تقویم یا دفترچه کاغذی را روی میز یا پاتختی خود یا هر جایی که همیشه آن را ببینید، نگه دارید. سعی کنید عادت کنید که اغلب آن را بررسی کنید. حتی می‌توانید یک تایمر تنظیم کنید تا به شما یادآوری کند که آن را بررسی کنید.

  • شب قبل آماده شوید:

اگر باید صبح زود از خانه خارج شوید، تا جایی که می‌توانید شب قبل آماده شوید. لباس‌هایتان را آماده کنید و یک صبحانه آسان برای تهیه آماده داشته باشید.

برای اطلاعات بیشتر با مادر تماس باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا