Dr.Mirghassemi Academy

پایگاه دانش

متخصص مغز و اعصاب Neurologist

tel:07191003650

قرص ممانتین برای چی هست؟

واقعا قرص ممانتین چه تاثیری دارد؟ چرا این دارو برای شما تجویز می شود؟ آیا این دارو مناسب شماست؟

در صورتی که شما یا عزیزانتان ممانتین استفاده می کنید، این مقاله برای شماست تا هرآنچه لازم است درباره قرص ممانتین بدانید. با ما همراه باشید. راه ارتباطی با ما از طریق وبسایت، تماس مستقیم و اینستاگرام است. 

     www.drmirghassemi.com

   09177241875

dr.amir.mirghassemi

 

چرا قرص ممانتین تجویز می شود؟

ممانتین برای درمان علائم بیماری آلزایمر استفاده می شود. بیماری مغزی که به آرامی حافظه و توانایی تفکر، یادگیری، برقراری ارتباط و انجام فعالیت های روزانه را از بین می برد.

ممانتین در دسته ای از داروها به نام آنتاگونیست های گیرنده NMDA قرار دارد. فعالیت های غیر طبیعی را در مغز کاهش می دهد و این گونه عمل می کند.

ممانتین ممکن است توانایی فکر کردن و به خاطر سپردن را بهبود بخشد یا ممکن است از دست دادن این توانایی ها را در افرادی که مبتلا به آلزایمر هستند آهسته کند. با این حال، ممانتین بیماری آلزایمر را درمان نمی کند یا از تحلیل این توانایی ها در آینده جلوگیری نمی کند.

بیماری آلزایمر

شایع ترین علت زوال عقل است. بیماری آلزایمر یک فرآیند بیولوژیکی است که با ظاهر شدن تجمع پروتئین ها به شکل پلاک های آمیلوئید و گره های نوروفیبریلاری در مغز آغاز می شود. این مسئله باعث می شود سلول های مغز به مرور زمان بمیرند و مغز کوچک شود.

حدود 6.9 میلیون نفر در ایالات متحده در محدوده 65 سال و بالاتر با بیماری آلزایمر زندگی می کنند. در این میان، بیش از 70 درصد در سنین 75 سال و بالاتر هستند. تخمین زده می شود که از بیش از 55 میلیون نفر مبتلا به زوال عقل در جهان، 60 تا 70 درصد به بیماری آلزایمر مبتلا باشند.

علائم اولیه بیماری آلزایمر شامل فراموش کردن رویدادها یا مکالمات اخیر است. با گذشت زمان، بیماری آلزایمر منجر به از دست دادن جدی حافظه می شود و بر توانایی فرد برای انجام کارهای روزمره تأثیر می گذارد.

هیچ درمانی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد. در مراحل پیشرفته، از دست دادن عملکرد مغز می تواند باعث کم آبی، تغذیه نامناسب یا عفونت شود. این عوارض می تواند منجر به مرگ شود.

اما داروها ممکن است علائم را بهبود بخشند یا کاهش تفکر را کاهش دهند. برنامه ها و خدمات می توانند به حمایت از افراد مبتلا به این بیماری و مراقبان آنها کمک کنند.

علائم

از دست دادن حافظه یکی از علائم اصلی بیماری آلزایمر است. در اوایل بیماری، افراد ممکن است در یادآوری رویدادها یا مکالمات اخیر دچار مشکل شوند. با گذشت زمان، حافظه بدتر می شود و علائم دیگری بروز می کند.

در ابتدا، فردی که به این بیماری مبتلا است ممکن است از مشکل در به خاطر سپردن چیزها و تفکر واضح آگاه باشد. با بدتر شدن علائم و نشانه ها، یکی از اعضای خانواده یا دوستان ممکن است بیشتر متوجه این مسائل شود.

تغییرات مغزی ناشی از بیماری آلزایمر منجر به علائم زیر می شود که با گذشت زمان بدتر می شوند.

ممانتین

دارویی برای زوال عقل است. برای درمان از دست دادن حافظه که یکی از علائم اصلی زوال عقل است استفاده می شود.

همچنین برای درمان علائم زیر استفاده می شود:

  • بیماری آلزایمر
  • زوال عقل با اجسام لوی
  • زوال عقل مختلط – زمانی که بیش از یک نوع زوال عقل دارید
  • تحلیل کورتیکوبازال (CBD)
    ممانتین برای همه کار نمی کند. این دارو درمانی برای زوال عقل نیست و علائم شما ممکن است به تدریج بدتر شود، حتی زمانی که آن را مصرف می کنید.

نحوه پاسخ هر فرد به ممانتین متفاوت خواهد بود. برخی از افراد متوجه می شوند که این دارو به علائم آنها کمک زیادی می کند. برای دیگران، ممکن است به نظر برسد که کار نمی کند، اما می تواند از بدتر شدن علائم جلوگیری کند.

ممانتین فقط با نسخه در دسترس است. این دارو به صورت قرص، شامل قرص های محلول که در آب حل می شود و به عنوان نوشیدنی می خورید، قرص هایی که در دهان آب می شوند و به صورت مایعی می بلعید ارائه می شود.

حقایق کلیدی

ممانتین درمانی برای زوال عقل نیست، اما می تواند با علائمی مانند فراموشی، احساس گیجی، و یا احساس اضطراب مقابله کند.
شایع ترین عوارض جانبی ممانتین احساس خواب آلودگی یا سرگیجه، سردرد، یبوست و تنگی نفس است.
ممکن است تا 3 ماه طول بکشد تا ممانتین به طور کامل کار کند، اما برای همه متفاوت است.
می توانید ممانتین را با غذا یا بدون غذا مصرف کنید.
پزشک ممکن است تا چند هفته پس از شروع دوز را به آرامی افزایش دهد. این روش به کاهش هر گونه عوارض جانبی کمک می کند.

چگونه باید از این دارو استفاده کرد؟

ممانتین به صورت قرص، محلول (مایع) و کپسول طولانی رهش (طولانی اثر) برای مصرف خوراکی عرضه می شود. محلول و قرص معمولاً یک یا دو بار در روز با غذا یا بدون غذا مصرف می شود.

کپسول یک بار در روز با غذا یا بدون غذا مصرف می شود. دستورالعمل های روی برچسب نسخه خود را به دقت دنبال کنید و از پزشک یا داروساز خود بخواهید هر قسمتی را که متوجه نمی شوید توضیح دهد.

برای اینکه یادتان نرود ممانتین را مصرف کنید، آن را هر روز تقریباً در همان ساعت یکسان مصرف کنید. ممانتین را دقیقاً طبق دستور مصرف کنید. کمتر یا بیشتر از آنچه که پزشکتان تجویز کرده است مصرف نکنید.

کپسول های طولانی رهش را به طور کامل ببلعید.

آنها را نجوید، تقسیم نکنید یا له نکنید. اگر نمی توانید کپسول ها را قورت دهید، می توانید یک کپسول را با دقت باز کنید و محتویات آن را روی یک قاشق غذا بپاشید. این مخلوط را بلافاصله بدون جویدن ببلعید. این مخلوط را برای استفاده در زمان بعدی ذخیره نکنید.

اگر محلول خوراکی مصرف می‌کنید، دستورالعمل‌های سازنده را برای اندازه‌گیری دوز مصرفی خود با استفاده از سرنگ خوراکی همراه با دارو دنبال کنید.

به آرامی دارو را از سرنگ به گوشه ای از دهان خود بریزید و آن را قورت دهید. دارو را با هیچ مایع دیگری مخلوط نکنید. پس از مصرف دارو، دستورالعمل های سازنده را دنبال کنید تا بطری را دوباره ببندید و سرنگ خوراکی را تمیز کنید. اگر در مورد نحوه استفاده از این دارو سؤالی دارید، از داروساز یا پزشک خود بپرسید.

احتمالاً پزشک شما را با دوز کم ممانتین شروع می کند و به تدریج دوز شما را افزایش می دهد، نه بیشتر از یک بار در هفته.

ممانتین به کنترل علائم بیماری آلزایمر کمک می کند اما آن را درمان نمی کند. حتی اگر احساس خوبی دارید به مصرف ممانتین ادامه دهید. بدون مشورت با پزشک، مصرف ممانتین را قطع نکنید.

از پزشک یا داروساز خود یک نسخه از اطلاعات سازنده را برای بیمار بخواهید.

چه اقدامات احتیاطی خاصی را باید رعایت کنم؟

قبل از مصرف ممانتین

اگر به ممانتین، هر داروی دیگر یا هر یک از ترکیبات موجود در قرص، کپسول و محلول خوراکی ممانتین حساسیت دارید، به پزشک و داروساز خود اطلاع دهید. از داروساز خود بپرسید یا اطلاعات مواد تشکیل دهنده بررسی کنید.
به پزشک خود بگویید چه داروهای تجویزی و بدون نسخه، ویتامین ها، مکمل های غذایی و محصولات گیاهی را در حین مصرف ممانتین مصرف می کنید. ممکن است پزشک شما نیاز به تغییر دوز داروهای شما داشته باشد یا شما را به دقت برای عوارض جانبی تحت نظر داشته باشد.

محصولات بدون نسخه زیر ممکن است با ممانتین تداخل داشته باشند:

دکسترومتورفان، بی کربنات سدیم (سودا نعناع، ​​جوش شیرین)؛ سایمتیدین (تاگامت)؛ رانیتیدین؛ نیکوتین

قبل از شروع مصرف ممانتین حتماً پزشک خود را از مصرف این داروها مطلع کنید. هیچ یک از این داروها را در حین مصرف ممانتین بدون مشورت با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود شروع نکنید.

  • اگر در حال حاضر عفونت مجرای ادراری دارید یا در طول درمان با ممانتین دچار آن شده اید و اگر تشنج، مشکل در ادرار کردن یا بیماری کلیوی یا کبدی داشته اید یا تا به حال داشته اید، به پزشک خود اطلاع دهید.
  • اگر باردار هستید، قصد بارداری دارید یا در دوران شیردهی هستید، به پزشک خود بگویید. اگر در حین مصرف ممانتین باردار شدید، با پزشک خود تماس بگیرید.
  • اگر جراحی می کنید، از جمله جراحی دندان، به پزشک یا دندانپزشک بگویید که ممانتین مصرف می کنید.

در صورتی که از مشکلات مربوط به حافظه رنج می برید، همین امروز وقت ویزیت خود را رزرو کنید.

منبع:https://www.nhs.uk/medicines/memantine/about-memantine/#:~:text=Memantine%20is%20a%20medicine%20for,Alzheimer’s%20disease

https://medlineplus.gov/druginfo/meds/a604006.html

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا