Dr.Mirghassemi Academy

پایگاه دانش

متخصص مغز و اعصاب Neurologist

tel:07191003650

درمان اضطراب و افسردگی در شیراز!

آیا شما هم از علائم مربوط به اضطراب و افسردگی در رنج هستید؟ مدام دلشوره دارید و احساس بیقراری می کنید؟ اخیرا حس می کنید که شور و شوقتان به زندگی کم شده است؟ درمان اضطراب و افسردگی در شیراز!

در صورتی که از هرگونه علائم مربوط به اضطراب و افسردگی رنج می برید حتما این مطلب را مطالعه کنید.

درمان های تخصصی برای شما در دسترس است. برای درمان اضطراب و افسردگی در شیراز! با ما همراه باشید.

آیا من افسرده ام یا ناراحتم؟

 

افسردگی فراتر از احساس ناراحتی یا گذراندن یک روز بد است. زمانی که حالت اندوه طولانی شود و بر فعالیت‌های روزمره تأثیر منفی بگذارد، ممکن است نشانه افسردگی باشد. علائم افسردگی شامل موارد زیر است:

  • احساس اضطراب یا غمگینی مکرر یا دائمی
  • عدم تمایل به انجام فعالیت‌هایی که قبلاً لذت‌بخش بودند
  • پرخاشگری، عصبانیت آسان یا بی‌قراری
  • مشکل در خوابیدن یا ادامه خواب
  • بیدار شدن خیلی زود یا خوابیدن بیش از حد
  • خوردن بیشتر یا کمتر از حد معمول یا از دست دادن اشتها
  • تجربه دردهای عضلانی، سردرد یا مشکلات معده که با درمان بهبود نمی‌یابند
  • مشکل در تمرکز، به یاد آوری جزئیات یا تصمیم‌گیری
  • احساس خستگی، حتی پس از خواب کافی
  • احساس گناه، بی‌ارزشی یا ناامیدی
  • افکار خودکشی یا آسیب رساندن به خود

چه کسانی دچار افسردگی می‌شوند؟

به طور کلی، حدود ۱ نفر از هر ۶ بزرگسال در طول زندگی خود تجربه افسردگی را پشت سر می‌گذارند. افسردگی هر ساله حدود ۱۶ میلیون بزرگسال آمریکایی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. هر کسی ممکن است دچار افسردگی شود و این اختلال می‌تواند در هر سنی و در هر گروهی از افراد رخ دهد.

بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی، اختلالات سلامت روان دیگری نیز دارند. اختلالات اضطرابی اغلب همراه با افسردگی ظاهر می‌شوند.

افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی با احساسات شدید و غیرقابل کنترل اضطراب، ترس، نگرانی و/یا وحشت دست و پنجه نرم می‌کنند. این احساسات می‌توانند بر فعالیت‌های روزمره تأثیر بگذارند و مدت طولانی ادامه یابند.

روش‌های درمان افسردگی اضطراب در شیراز 

روش‌های درمانی مفید زیادی برای افسردگی وجود دارد. درمان افسردگی می‌تواند به کاهش علائم و کوتاه‌تر شدن مدت افسردگی کمک کند. این درمان می‌تواند شامل روان‌درمانی و/یا مصرف دارو باشد. پزشک یا یک متخصص سلامت روان می‌توانند به شما کمک کنند تا بهترین روش درمانی را برای خود انتخاب کنید.

درمان شناختی-رفتاری (CBT)

یک نوع درمان روانشناختی است که به افراد کمک می‌کند تا الگوهای اندیشه‌ای مخرب یا آشفته را که تأثیر منفی بر رفتار و احساساتشان دارند، شناسایی و تغییر دهند.

درمان شناختی-رفتاری با ترکیب درمان شناختی و درمان رفتاری، الگوهای ناسازگار تفکر، پاسخ‌های هیجانی یا رفتارها را شناسایی کرده و آن‌ها را با الگوهای مطلوب‌تر یا مفیدتر جایگزین می‌کند.

این روش درمانی بر تغییر افکار خودکار منفی متمرکز است که می‌توانند مشکلات هیجانی، افسردگی و اضطراب را تشدید کنند. این افکار خودبه‌خودی ناخوشایند نیز بر حالات روحی ما تأثیر می‌گذارند.

با استفاده از CBT، افکار معیوب شناسایی، چالش برانگیز شده و با افکار عینی‌تر و واقع‌بینانه جایگزین می‌شوند.

انواع درمان شناختی-رفتاری

درمان شناختی-رفتاری (CBT) شامل مجموعه‌ای از تکنیک‌ها و رویکردهایی است که به افکار، احساسات و رفتارهای ما می‌پردازد. این روش‌ها از روان‌درمانی‌های ساختاریافته گرفته تا روش‌های خودکمکی را در بر می‌گیرند. برخی از رویکردهای درمانی که در آنها از CBT استفاده می‌شود عبارتند از:

  • درمان شناختی

    : بر شناسایی و تغییر الگوهای اندیشه‌ نادرست یا تغییر یافته، پاسخ‌های هیجانی و رفتارها تمرکز دارد.

  • درمان رفتاری دیالکتیکی (DBT)

    : ضمن مواجهه با افکار یا رفتارهای مخرب، استراتژی‌هایی مانند تنظیم احساسات و ذهن آگاهی را در درمان ترکیب می‌کند.

  • درمان چندوجهی (Multimodal Therapy)

    : استدلال می‌کند که مشکلات روانشناختی باید از طریق هفت عنصر مرتبط اما مجزا مورد درمان قرار گیرند: رفتار، اثر، احساس، تصویرسازی، شناخت، عوامل بین‌فردی و ملاحظات دارویی/زیستی.

  • درمان رفتاری-هیجانی عقلانی (REBT)

    : شامل شناسایی باورهای غیرمنطقی، به چالش کشیدن فعالانه آنها و در نهایت یادگیری شیوه‌های تغییر این الگوهای اندیشه‌ای است.

هرچند هر نوع درمان شناختی-رفتاری رویکرد متفاوتی دارد. همه آنها به دنبال مواجهه با الگوهای اندیشه‌ای زیرینی هستند که به درمان روانشناختی کمک می‌کنند.

تکنیک‌های درمان شناختی-رفتاری

درمان شناختی-رفتاری (CBT) تنها شناسایی الگوهای فکری نیست. این روش از طیف گسترده‌ای از استراتژی‌ها برای کمک به مردم در غلبه بر این الگوها استفاده می‌کند. در ادامه برخی از تکنیک‌های رایج در CBT آورده شده است:

شناسایی افکار منفی

 

شناسایی افکار، احساسات و موقعیت‌هایی که منجر به رفتارهای ناسازگار، ناخوشایند یا مخرب می‌شوند، بسیار مهم است. این فرآیند ممکن است دشوار باشد. به‌ویژه برای کسانی که در خودآگاهی مشکل دارند. با این حال، صرف زمان برای شناسایی این افکار می‌تواند به کشف خود و درک جنبه‌های ضروری درمان کمک کند.

تمرین مهارت‌های جدید

 

در CBT، افراد اغلب مهارت‌های جدیدی یاد می‌گیرند که می‌توانند در موقعیت‌های واقعی به کار گیرند. به عنوان مثال، فردی مبتلا به اعتیاد ممکن است مهارت‌های مقابله‌ای جدیدی تمرین کند و راهکارهایی برای اجتناب یا مدیریت موقعیت‌های اجتماعی که ممکن است باعث عود مشکلش شود، تمرین نماید.

تعیین اهداف

 

تنظیم اهداف گامی کلیدی در بهبودی از بیماری‌های روانی است و به افراد کمک می‌کند تا تغییراتی ایجاد کنند تا سلامت و زندگی خود را بهبود بخشند. در طی CBT، درمانگر به شما کمک می‌کند تا مهارت‌های تعیین هدف را تقویت کرده  و توسعه دهید.

این کار ممکن است شامل آموزش شناسایی اهداف شخصی، تمایز بین اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت، یا تنظیم اهداف هوشمند (SMART: مشخص، قابل اندازه‌گیری، قابل دستیابی، مرتبط، مبتنی بر زمان) باشد. تمرکز هم بر فرآیند و هم بر نتیجه نهایی است.

حل مسئله

 

یادگیری مهارت‌های حل مسئله در CBT به افراد کمک می‌کند تا با چالش‌های ناشی از استرس‌های زندگی (چه کوچک و چه بزرگ) و بیماری‌های روانی یا جسمی کنار بیایند. این مهارت‌ها می‌توانند تأثیرات منفی این مشکلات را کاهش دهند.

حل مسئله در CBT اغلب شامل پنج مرحله است:

۱. شناسایی مسئله
۲. تهیه فهرستی از راه‌حل‌های احتمالی
۳. ارزیابی نقاط قوت و ضعف هر راه‌حل
۴. انتخاب یک راه‌حل برای اجرا
۵. اجرای راه‌حل

پایش خود

 

پایش خود که به کار با روزنامه نیز معروف است، یکی از تکنیک‌های کلیدی درمان شناختی-رفتاری است. این روش شامل ثبت رفتارها، علائم یا تجربیات در طول زمان و به‌اشتراک‌گذاری آنها با درمانگر می‌شود.

پایش خود اطلاعات ضروری را در اختیار درمانگر قرار می‌دهد تا بهترین روش درمانی را ارائه دهد. به عنوان مثال، برای افراد مبتلا به اختلالات خوردن، پایش خود ممکن است شامل ثبت عادات غذایی، همراه با افکار یا احساسات مرتبط با مصرف وعده‌های غذایی یا میان‌وعده‌ها باشد.

درمان اضطراب و افسردگی در شیراز!

 در صورتی که فردی دچار علائم اضطراب یا افسردگی باشد، ابتدا توسط پزشک متخصص معاینه می شود. سپس با کمک تست های تخصصی میزان این اختلالات ارزیابی می گردد.

در صورت لزوم برای بیمار دارودرمانی شروع شده و در کنار دارو می توان روش های مختلفی مانند استفاده از دستگاه تحریک الکتریکی مغز را به کار برد. یک روش بدون عارضه که کمک میکند پروسه درمان بیمار کوتاه تر شود.

برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

منبع: https://www.cdc.gov/tobacco/campaign/tips/diseases/depression-anxiety.html

https://www.verywellmind.com/what-is-cognitive-behavior-therapy-2795747

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا