Dr.Mirghassemi Academy

پایگاه دانش

متخصص مغز و اعصاب Neurologist

tel:07191003650

لرزش دست، علل و درمان های موجود!

آنچه در مورد لرزش اساسی باید بدانید!

 

لرزش اساسی یک وضعیت عصبی و اختلال حرکتی است که باعث لرزش غیرارادی بخشی از بدن مانند دست، سر یا فک می شود.

لرزش اساسی شایع ترین اختلال حرکتی است و حدود 10 میلیون نفر در ایالات متحده آن را تجربه می کنند.

معمولاً به تنهایی و بدون سایر علائم عصبی رخ می دهد، اگرچه برخی از افراد ممکن است برای مثال در تعادل مشکل داشته باشند.

بسیاری از افراد مبتلا به بیماری پارکینسون لرزش را تجربه می کنند. اما لرزش اساسی و بیماری پارکینسون متفاوت است. در ادامه مطالب ضروری را شرح می دهیم.

علائم لرزش اساسی

 

علامت اصلی لرزش اساسی، لرزش، به ویژه لرزش دست است. فرد نمی تواند حرکتش را کنترل کند و تمایل به داشتن یک الگوی ریتمیک دارد. ممکن است یک حرکت بالا و پایین یا به پهلو باشد.

لرزش اساسی معمولاً هر دو طرف بدن را تحت تأثیر قرار می دهد، اما ممکن است در یک طرف بیشتر قابل توجه باشد. یک فرد ممکن است لرزش را در موارد زیر داشته باشد:

  • صورت
  • سر
  • گردن
  • دست ها
  • بازوها
  • تنه
  • صدا
  • پاها، کمتر رایج است

 

لرزش های اساسی معمولا در حالت استراحت اتفاق نمی افتد.

این مشکل می تواند در طول فعالیت هایی مانند خوردن و آشامیدن، اصلاح، آرایش کردن، یا نوشتن اتفاق بیفتد. همچنین ممکن است فردی زمانی که دستان خود را دراز می کند متوجه آن شود.

لرزش پیشرونده است. به این معنی که با گذشت زمان شدیدتر می شود. می تواند فعالیت های روزانه مانند نوشیدن از لیوان، بستن بند کفش یا نوشتن را دشوار کند.

فردی که دچار لرزش اساسی است ممکن است موارد زیر را نیز تجربه کند:

  • تغییر در نحوه راه رفتن آنها
  • تغییرات در تفکر
  • افسردگی
  • اضطراب
  • تغییرات شخصیتی
  • آتاکسی، کاهش توانایی هماهنگ کردن حرکات ارادی
  • از دست دادن شنوایی و حس بویایی در برخی افراد

علل

لرزش اساسی یک وضعیت عصبی و یک اختلال حرکتی است. لرزش زمانی اتفاق می‌افتد که سیگنال‌های معیوب بین اعصاب و ماهیچه‌هایی که با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کنند وجود داشته باشد. اما علت دقیق آن هنوز مشخص نیست.

ممکن است عوامل ژنتیکی مربوط به کروموزوم های خاص یا سیستم عصبی باشد. اما تحقیقات هنوز این موضوع را تایید نکرده است. 17 تا 50 درصد موارد لرزش اساسی ممکن است ارثی باشد.

خطر ابتلا به لرزش اساسی با افزایش سن افزایش می یابد. اما هر کسی، از جمله کودکان، ممکن است به آن مبتلا شود.

ممکن است بین لرزش اساسی و:

  • استفاده از برخی داروها
  • قرار گرفتن در معرض سمومی مانند سرب و جیوه
  • تیروئید پرکار
  • بیماری پارکینسون
  • دیستونی
    برخی از متخصصان پیشنهاد کرده‌اند که افراد مبتلا به لرزش اساسی ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سایر بیماری‌های عصبی مانند بیماری پارکینسون و کاهش شنوایی باشند، به‌ویژه اگر این لرزش پس از سن 65 سالگی شروع شود.

راه حل های موجود برای درمان لرزش دست

وقتی با لرزش دست سر و کار دارید، کارهای روزمره مانند در دست گرفتن فنجان یا نوشتن ممکن است مانند یک چالش به نظر برسد.

لرزش دست رایج است و چندین راه طبیعی و پزشکی برای کنترل لرزش و تسکین شما وجود دارد. اگر با لرزش خفیف دست دست و پنجه نرم می کنید، ما به شما خواهیم گفت که چگونه با تغییرات ساده در سبک زندگی مانند خواب بیشتر و کاهش مصرف کافئین یا نیکوتین، آنها را آرام کنید.

اگر از لرزش شدید دست رنج می برید که زندگی روزمره شما را مختل می کند، توضیح خواهیم داد که از ویزیت پزشک چه انتظاراتی دارید و گزینه های درمانی پزشکی شما چیست.

۷ روش کنترل لرزش خفیف دست ها

 

۱. حداقل ۷ ساعت بخوابید

برای کاهش لرزش خفیف دست، حداقل 7 ساعت خواب آرام در شب داشته باشید و مصرف کافئین، الکل و نیکوتین خود را محدود کنید.
یا تکنیک‌های تمدد اعصاب مانند یوگا، مدیتیشن و تنفس عمیق را برای کاهش استرس و تنش که ممکن است باعث لرزش شما شود، تمرین کنید.
اگر لرزش دست شما شدید است، به پزشک مراجعه کنید.

۲. از مصرف الکل اجتناب کنید.

این نوشیدنی می تواند لرزش دست را در طولانی بدتر کند. در کوتاه مدت، الکل می تواند مهارهای شما را کاهش دهد و لرزش عصبی دست شما را آرام کند. با این حال، هنگامی که الکل از بین می رود، لرزش دست شما احتمالا بدتر می شود.

۳. مصرف محرک هایی مانند کافئین و نیکوتین را کاهش دهید.

در صورت لرزش مکرر دست از نوشیدن چای، قهوه، کولا یا سایر نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنید.

۴. تکنیک های آرام سازی را برای کاهش لرزش دست خود تمرین کنید.

لرزش جزئی دست اغلب زمانی اتفاق می افتد که افراد موقعیت های استرس زا یا اضطراب زا مانند سخنرانی در جمع را تجربه می کنند. این لرزش دست بسیار رایج است، اگرچه ممکن است باعث خجالت یا حواس پرتی شود.

۵. از غذاهای غنی از ویتامین B1 مانند غلات کامل، تخم مرغ و گوشت استفاده کنید.

کمبود ویتامین B1 یعنی تیامین می تواند باعث لرزش بدن شود. برای دریافت طبیعی این ویتامین، برنج سفید و قهوه ای، غلات غنی شده، نان سبوس دار، تخم مرغ، گوشت، نخود سبز، لوبیا سیاه، سیب زمینی، ماهی و جگر را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. یا از پزشک خود در مورد مصرف مکمل های ویتامین B1 برای تقویت بپرسید.

۶. کمتر از دستان خود استفاده کنید و ورزش شدید را کاهش دهید.

تغییراتی را در زندگی روزمره خود ایجاد کنید تا از دستان خود استفاده نکنید، زیرا استفاده مکرر می تواند منجر به لرزش بیشتر شود.

۷. برای تعیین علت لرزش دست خود به پزشک مراجعه کنید.

اگر لرزش دست شما در فعالیت های روزانه شما اختلال ایجاد کرد یا به مرور زمان بدتر شد، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

آنها می توانند به شما کمک کنند تا تشخیص دهید که آیا یک بیماری، وضعیت یا دارویی باعث لرزش دست شما شده است یا خیر و برای شما درمان تجویز می کنند.

تشخیص

پزشک معمولاً آزمایش‌های مختلفی را برای شما انجام می‌دهد. آنها ممکن است حرکات و قدرت عضلانی شما را بررسی کنند. نمونه خون و ادرار بگیرند. یا به شما عکسبرداری با اشعه ایکس، ام آر آی یا سی تی اسکن بدهند.
اگر پزشک شما مشکوک باشد که شما از بیماری مانند پارکینسون یا مولتیپل اسکلروزیس رنج می برید، احتمالا شما را برای آزمایش نزد یک متخصص می فرستد.
درصورتی که داروهایی مصرف می‌کنید که ممکن است باعث لرزش شما شود، مانند تثبیت‌کننده‌های خلقی، داروهای تشنج، گشادکننده‌های برونش، و محلول‌های گشادکننده برونش دستی یا نبولایزر، به پزشک خود اطلاع دهید.
اگر لرزش دستهای شما خفیف است و به بیماری دیگری مرتبط نیست، ممکن است پزشک درمان خاصی را تجویز نکند.

رایج ترین نسخه ها برای کمک به درمان لرزش دست عبارتند از:
  • بتا بلوکرها مانند پروپرانولول. این دارو انتقال‌دهنده‌های عصبی یا مولکول‌هایی را که پیام‌هایی را بین سلول‌های عصبی ارسال می‌کنند، مسدود می‌کند که می‌تواند باعث لرزش شود.
  • داروهای ضد تشنج مانند پریمیدون. اینها انتقال دهنده های عصبی را که باعث لرزش می شوند، تثبیت و کنترل می کنند.
  • بنزودیازپین ها یا آرام بخش ها مانند کلونازپام. این داروها تنش و اضطراب را از بین می‌برند و می‌توانند منجر به لرزش دست‌ها شوند.
    اگر از یک وضعیت پزشکی جداگانه رنج می برید که باعث لرزش شما می شود، پزشک ممکن است یک داروی خاص بیماری را تجویز کند.

تحریک عمیق مغز

پزشک ممکن است تحریک عمیق مغزی (DBS) را توصیه کند. این مورد شامل استفاده از تکنیک های تصویربرداری برای تعیین محل تالاموس، بخشی از مغز است که به کنترل حرکت کمک می کند.

سپس یک جراح یک الکترود را در ناحیه و یک ژنراتور پالس قابل کاشت را در زیر پوست قفسه سینه قرار می دهد. این دو با یک سیم کوچک به هم وصل شده اند. این ژنراتور با ارسال جریان الکتریکی به مغز به کنترل لرزش شما کمک می کند.

یک مطالعه روی 34 نفر با لرزش اساسی نشان داد که DBS لرزش را حدود 80٪ کاهش می دهد و دست خط فرد را نزدیک به 70٪ بهبود می بخشد. ارزیابی و فالوآپ 12 شرکت کننده 90.7 ماه پس از عمل جراحی نشان داد که این بهبود پایدار بوده است.

عوارض این روش عبارتند از:

  • سردرد
  • درد بعد از جراحی
  • تشنج
  • خونریزی و تورم در مغز
    DBS ممکن است به لرزش کمک کند، اما آسیب عصبی را درمان نمی کند یا از بدتر شدن آن جلوگیری نمی کند. همچنین، زوال عقل یا سایر انواع زوال شناختی را بهبود نمی بخشد.

تزریق بوتاکس برای شل کردن عضلات بیش فعال

از پزشک خود بپرسید که آیا تزریق بوتاکس به دست یا انگشتان شما ممکن است به لرزش دست خاص شما کمک کند. برای لرزش بدون علت پیش بینی نشده، بوتاکس در آرام کردن و انجماد اعصاب دست شما که باعث لرزش می شود، موثر است. قبل از اقدام به این روش درمانی، حتماً تأییدیه پزشک خود را دریافت کنید، زیرا در همه موارد مؤثر نیست.

برای اطلاعات ییشتر و درمان لرزش دستهای خود یا عزیزانتان با ما بگیرید.

منبع

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا