Dr.Mirghassemi Academy

پایگاه دانش

متخصص مغز و اعصاب Neurologist

tel:07191003650

اضطراب چطور حافظه رو ضعیف می کنه؟

اختلال اضطراب فراگیر

اضطراب چطور حافظه رو ضعیف می کنه؟  این اختلال می‌تواند حافظه کاری یا نوع حافظه‌ای را که به طور فعال برای انجام وظایف استفاده می‌کنید را مختل کند. اضطراب همچنین سطح کورتیزول را افزایش می‌دهد، پاسخ جنگ یا گریز را تحریک می‌کند، تمرکز را مختل می‌کند و بر خواب تأثیر می‌گذارد، که همگی می‌توانند اثرات منفی بر حافظه داشته باشند.

اگر اختلال اضطراب فراگیر (GAD) را تجربه می‌کنید، اضطراب مزمن و مداوم دارید. دوستان و عزیزان شما ممکن است شما را “عصبی” یا “نگران” توصیف کنند. ممکن است در مورد موقعیت‌های روزمره احساس اضطراب کنید. نگرانی شما احتمالاً نامتناسب یا غیرمنطقی است. اضطراب می‌تواند روال‌های روزمره شما را تغییر دهد و همچنین می‌تواند بر خاطرات شما تأثیر بگذارد.

چگونه اضطراب می تواند بر حافظه کاری تأثیر بگذارد؟

سیستم های حافظه مختلفی در مغز وجود دارد. حافظه بلند مدت به ما کمک می کند تا اطلاعات و وقایع مربوط به گذشته های دور را به یاد بیاوریم، در حالی که حافظه کاری به ما کمک می کند تا اطلاعات را در ذهن خود نگه داریم و به طور فعال از آن استفاده کنیم.

حافظه کاری برای حل موثر مسائل و مدیریت بخش های اطلاعات در حال حاضر بسیار مهم است. هنگامی که این سیستم به طور معمول کار نمی کند، می تواند منجر به اشتباهات، مشکل در انجام صحیح وظایف، مشکل در تمرکز و مشکلات چند وظیفه ای شود. حافظه کاری به شدت تحت تأثیر نگرانی و اضطراب است. اضطراب چطور حافظه رو ضعیف می کنه؟

افزایش سطح کورتیزول

اضطراب باعث می شود بدن کورتیزول بیشتری ترشح کند. هورمون استرسی که پاسخ جنگ یا گریز بدن را تحریک می کند. هنگامی که با یک عامل استرس زای حاد روبرو می شوید، این هورمون به آماده سازی بدن شما برای مقابله سریع با یک تهدید کمک می کند. به طور معمول، هنگامی که تهدید از بین رفت، پاسخ آرامش فعال می شود و بدن شما را به حالت قبل از استرس باز می گرداند.

اختلال اضطراب فراگیر می تواند منجر به ترشح کورتیزول بیش از حد شود که از پاسخ آرامش جلوگیری می کند و شما را در حالت برانگیختگی بالا نگه می دارد. این حالت می تواند در حافظه تداخل ایجاد کند.

خواب نامناسب

نگرانی و اضطراب مداوم همچنین می تواند خواب خوب شبانه را دشوار کند. تحقیقات نشان داده است که حدود 60 تا 70 درصد از افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر، اختلالات خواب قابل توجهی را تجربه می کنند که عملکرد و کیفیت زندگی را به طور منفی تحت تاثیر قرار می دهد.

کمبود خواب می تواند از چند طریق مختلف بر حافظه تأثیر بگذارد. اولاً، کیفیت پایین خواب می تواند تمرکز را مختل کند و تمرکز و یادگیری را برای افراد دشوارتر کند.

خواب همچنین برای تثبیت حافظه ضروری است. وقتی می خوابید، مغز شما چیزهایی را که در طول روز یاد گرفته اید پردازش می کند و آنها را به حافظه بلند مدت منتقل می کند تا بعداً بتوان آنها را به یاد آورد و از آنها استفاده کرد.

اضطراب اغلب با مشکلات خواب مرتبط است

 نگرانی و ترس بیش از حد باعث می شود که به خواب رفتن و در خواب ماندن در طول شب سخت تر شود. اختلالات خواب و اضطراب معمولاً به طور همزمان رخ می دهند. تحقیقات نشان می دهد که اکثر افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی علائم بی خوابی نیز دارند.

درمان شناختی رفتاری (CBT-I) بر پرداختن به افکار، رفتارها و احساساتی متمرکز است که منجر به مشکلات خواب می شوند. این روش به افراد کمک می کند تا الگوهای افکار منفی را شناسایی کرده و به چالش بکشند. تکنیک های آرامش بخش یاد بگیرند و انجام دهند. برنامه ثابتی برای خواب ایجاد کنند و بهداشت خواب را بهبود ببخشند. CBT-I در کاهش اضطراب خواب و بهبود کیفیت خواب موثر است.

مشکلات حافظه مرتبط با اضطراب

این می تواند یک مشکل بزرگ در زندگی کاری و شخصی شما باشد. نگرانی می تواند حافظه کاری شما را مختل کند و باعث شود وظایف یا قرارهای مهم را فراموش کنید. برای مشکل حافظه خود حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

ممکن است در محل کار اشتباهات بیشتری مرتکب شوید یا در انجام تمام کارهایی که باید در خانه انجام دهید مشکل داشته باشید. ممکن است دچار لغزش هایی مانند موارد زیر شوید:

  • به یاد نیاوردن اینکه ماشین خود را در پارکینگ کجا پارک کرده اید

  • اغلب وسایل خود را گم می کنید، مانند کلیدها یا تلفن خود

  • تکرار کردن چیزها در مکالمه زیرا نمی توانید به یاد بیاورید که قبلاً چیزی گفته اید

  • مشکل در به خاطر آوردن مسیرها یا اطلاعاتی که کسی به شما می دهد

  • مشکل در به خاطر آوردن مواردی که می خواهید در فروشگاه بخرید

درمان اضطراب

اگر به اختلال اضطراب فراگیر (GAD) مبتلا هستید، به ویژه اگر سطح نگرانی بالایی دارید، ممکن است متوجه مشکلات حافظه و توجه شوید. اگر چنین است، این دلیل خوبی است که به دنبال درمان GAD خود باشید. یادگیری کنترل و به حداقل رساندن نگرانی می‌تواند تأثیر زیادی بر حافظه کاری شما بگذارد.

تراپی

به دنبال یک درمانگر متخصص در اختلالات اضطرابی باشید. آنها می توانند به شما کمک کنند تا اضطراب خود را به روشی سالم و پایدار مدیریت کنید. از مهارت های مقابله ای برای آرام کردن خود گرفته تا ترفندهای حافظه برای کمک به یادآوری جزئیات مهم، درمان می تواند ابزار مهمی در کمک به شما برای بازگشت به روال روزانه خود باشد.

دارو

در برخی موارد، ممکن است برای کنترل مناسب اضطراب شما به دارو نیاز باشد. این می تواند کمک بزرگی در کنترل علائم شما باشد.

به طور کلی، درمان اختلال اضطراب فراگیر (GAD) اغلب ترکیبی از روان درمانی و دارو درمانی است. داروهای ضد افسردگی، به ویژه مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)، معمولاً به عنوان خط اول درمان تجویز می شوند. بنزودیازپین ها نیز ممکن است برای مدت کوتاهی تجویز شوند، اما به دلیل خطر اعتیاد، مصرف آنها محدود است.

 درمان شناختی-رفتاری (CBT) یک روش روان درمانی موثر است که به افراد کمک می کند تا الگوهای فکری و رفتاری خود را که منجر به اضطراب می شوند، شناسایی و تغییر دهند. تکنیک های آرامش بخش، مانند تنفس عمیق و بیوفیدبک، نیز ممکن است به کنترل کشیدگی عضلات کمک کنند.

برای اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.

بهترین پزشک متخصص مغز و اعصاب شیراز برای مشکلات حافظه

منبع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا