Dr.Mirghassemi Academy

پایگاه دانش

متخصص مغز و اعصاب Neurologist

tel:07191003650

آنچه در مورد افسردگی دوران کودکی باید بدانید!

آیا شما هم نگران سلامت روان فرزندتان هستید؟ چه علائمی می تواند برای ما هشداردهنده باشد؟ ممکن است کودک ما دچار مشکلات خلقی مانند افسردگی شود؟ نقش والدین در سلامت روان فرزندان چیست؟ چطور می توان شرایط را مدیرت کرد؟ چه زمانی نیاز به مراجعه به پزشک متخصص دارید؟ بسیار مهم است که افسردگی دوران کودکی را جدی بگیریم زیرا عواقب جبران ناپذیری در زندگی فرزندمان دارد.

مقدمه

 

اگرچه اکثر مردم افسردگی را یک بیماری مربوط به بزرگسالان می دانند، اما کودکان و نوجوانان نیز می توانند به افسردگی مبتلا شوند. متأسفانه، بسیاری از کودکان دچار افسردگی، درمان نمی شوند زیرا بزرگسالان نمی دانند که فرزندانشان افسرده هستند.

برای والدین، معلمان و سایر بزرگسالان مهم است که در مورد افسردگی دوران کودکی یاد بگیرند. وقتی علائم افسردگی در کودکان و دلایل ابتلای کودکان به آن را درک کردید، می توانید به شیوه ای مفید مداخله کنید.

چگونه کودکان افسردگی را تجربه می کنند؟

 

علائم رایج افسردگی در کودکان و نوجوانان بیش از دو هفته طول می کشد و ممکن است علائم مشابه بزرگسالان را نشان دهند، مانند:

  • تغییر در اشتها یا وزن
  • به نظر می رسد افسرده، غمگین، گریان، یا تحریک پذیرند
  • خستگی یا احساس کمبود انرژی
  • احساس گناه یا شرمندگی
  • مشکل در تمرکز
  • از دست دادن علاقه یا لذت بردن از انجام فعالیت هایی که قبلاً از آنها لذت می بردند
  • کند شدن یا تحریک روانی حرکتی
  • اختلال خواب: بی خوابی یا پرخوابی تقریبا هر روز
  • افکار خودکشی و/یا مرگ

افسردگی در کودکان و نوجوانان

 

این مشکل در کودکان معمولاً متفاوت از بزرگسالان ظاهر می شود. برای کودکان خردسال اغلب توضیح دادن احساساتشان دشوار است. ممکن است به رفتارهای قبلی مانند مکیدن انگشت یا خیس کردن رختخواب برگردند. ممکن است کابوس های بیشتری ببینند و به سختی بخوابند.

تحریک پذیری و/یا عصبانیت نشانه های شایع افسردگی در کودکان بزرگتر و نوجوانان است. آنها ممکن است نخواهند با دوستان خود وقت بگذرانند یا در فعالیت های معمول خود شرکت کنند. ممکن است از معده درد، سردرد و احساس خوب نبودن شکایت داشته باشند و یا از رفتن به مدرسه خودداری کنند. نوجوانان ممکن است سعی کنند درد عاطفی خود را پنهان کنند، زیرا از قضاوت دیگران می ترسند.

علاوه بر علائم بالا، برخی از کودکان شروع به عملکرد ضعیف در مدرسه، روابط آشفته با همسالان و احتمالاً سوء مصرف مواد خواهند کرد.

از آنجایی که رفتارهای طبیعی با رشد کودکان متفاوت است، می‌تواند چالش برانگیز باشد که بدانید آیا کودک شما در حال گذراندن مرحله‌ای است یا چیزی جدی‌تر برایش رخ داده است. اولین قدم برای کمک به فرزندتان برای مبارزه با افسردگی، یادگیری نحوه تشخیص آن است.

علل افسردگی دوران کودکی

 

در حالی که رویدادهای استرس‌زای زندگی، مانند طلاق، ممکن است به افسردگی کمک کند، این تنها بخش کوچکی از پازل است. بسیاری از عوامل دیگر، از جمله ژنتیک، تفاوت در رشد عصبی یا فیزیکی، بیماری و سایر عوامل روانی اجتماعی نیز در شروع آن نقش دارند.

تعدادی از عوامل مختلف هستند که می توانند به افسردگی دوران کودکی کمک کنند، از جمله:

سابقه خانوادگی

ژنتیک نقش مهمی در ایجاد زمینه برای اختلالات خلقی دارد. کودکان دارای اعضای خانواده که دارای اختلالات خلقی مانند افسردگی هستند نیز در معرض خطر بیشتری برای تجربه این علائم هستند.

شیمی مغز

عدم تعادل در برخی از انتقال‌دهنده‌های عصبی و هورمون‌ها ممکن است در نحوه عملکرد مغز نقش داشته باشد، که می‌تواند بر خلق و خوی و احساسات تأثیر بگذارد و خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد. بلوغ زودرس و تغییرات هورمونی نیز می تواند محرکی برای شروع علائم افسردگی باشد.

عوامل محیطی

محیط خانه پر استرس، آشفته یا ناپایدار نیز می تواند کودکان را بیشتر در معرض افسردگی قرار دهد. طرد شدن و قلدری در مدرسه نیز ممکن است از عوامل موثر باشد.

استرس یا تروما

تغییرات ناگهانی مانند جابجایی، طلاق، یا رویدادهای آسیب زا مانند سوء استفاده، بلایای طبیعی و جنگ نیز می تواند به احساس افسردگی کمک کند.

مسائل مربوط به خودپنداره

عدم مواجهه کافی با فعالیت هایی که به آنها کمک می کند شخصیت، استعدادها و مهارت های خود را توسعه دهند ممکن است باعث کاهش عزت نفس، خودکارآمدی ضعیف و مانع از توسعه هویت اجتماعی شود.
هر کسی ممکن است دچار افسردگی شود و این نشانه ضعف نیست. همچنین اگر فرزندتان افسرده باشد مقصر شما نیستید. با این حال، ممکن است کارهایی وجود داشته باشد که می‌توانید انجام دهید.

تشخیص افسردگی دوران کودکی

اگر فکر می‌کنید کودک شما علائم افسردگی را نشان می‌دهد، یک قرار ملاقات با متخصص اطفال فرزندتان بگذارید تا نگرانی‌های خود را با او در میان بگذارید.

قبل از رسیدن به تشخیص قطعی، کودک شما باید تحت یک ارزیابی فیزیکی جامع قرار گیرد. این امر هرگونه بیماری زمینه‌ای را که می‌تواند به علائمی که می‌بینید کمک کند، رد می‌کند. به عنوان مثال، مشکلات تیروئید، کم خونی و کمبود ویتامین همگی می توانند علائم افسردگی را تقلید کنند.

در حالی که آزمایش خاصی برای افسردگی وجود ندارد، پزشک ممکن است از یک یا چند ارزیابی روانشناختی برای ارزیابی بیشتر نوع و شدت افسردگی که کودک شما تجربه می‌کند استفاده کند.

طبقه بندی افسردگی

 

هنگامی که کودک شما با یک اختلال افسردگی تشخیص داده می شود، معمولاً بر اساس شدت طبقه بندی می شود:

خفیف
متوسط
افسردگی شدید (همچنین افسردگی “عمده” یا “بالینی” نامیده می شود)
طبق DSM-5-TR، این طبقه بندی بر اساس تعداد، نوع و شدت علائم و درجه تداخل آنها در زندگی روزمره شما است.

درمان افسردگی

 

اگر کودک شما مبتلا به افسردگی خفیف تشخیص داده شود، پزشک قبل از توصیه هر نوع درمانی به طور فعال علائم او را زیر نظر خواهد گرفت. در صورتی که علائم آنها پس از 6 تا 8 هفته حمایت باقی بماند، برای روان درمانی معرفی می شوند.

اگر در ابتدا تشخیص داده شد که کودک شما افسردگی متوسط ​​تا شدید دارد، پزشک او احتمالاً این مرحله را نادیده می گیرد و درمان را فورا شروع می کند.

روان درمانی، داروها یا ترکیبی از این دو نشان داده شده است که به جوانان مبتلا به افسردگی کمک می کند. نوع درمان توصیه شده برای کودک شما به ماهیت و شدت افسردگی او بستگی دارد.

جمع بندی (مشکل افسردگی دوران کودکی)

 

افسردگی دوران کودکی می تواند تأثیر جدی بر زندگی کودک داشته باشد. بنابراین همیشه مهم است که مراقب علائم هشدار دهنده ای باشید که کودک شما ممکن است افسرده باشد. با فرزندتان در مورد احساساتش صحبت کنید و مراقب باشید که از او حمایت کنید و او را قضاوت نکنید.

خوشبختانه، مداخلات زودهنگام می تواند به بچه ها کمک کند تا قبل از اینکه علائم افسردگی آسیب جدی به زندگی و توانایی عملکرد آنها وارد کند، به مسیر خود بازگردند.

برای دریافت مشاوره رایگان تخصصی با ما در تماس باشید.

منبع: https://www.verywellmind.com/childhood-depression-1066805

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا